Dagopvang

Dagopvang

In mijn dagopvang bied ik alle gasten graag een veilig en liefdevol tweede thuis. Het welzijn van je hond staat hierbij altijd voorop. Ook jouw hond moet zich veilig en ontspannen kunnen voelen. De hele dag is er professioneel toezicht en observeer ik de honden. Als het nodig is, zorg ik voor ondersteuning en begeleiding. 

Binnen krijgt je hond een vaste plek in een van de drie gezellige huiskamers die ingericht zijn met manden, dekens, banken en benches. Buiten is er de veilig omheinde speelweide met terrastuin waar je hond heerlijk mag genieten van de dag. Zowel in de huiskamers als de speelweide deel ik de honden in op karakter en energieniveau.

Je mag voeding of een snack meegeven in een afgesloten bakje met de naam van je hond erop. Dit geef ik in de rustperiode.

Tijdens het verblijf maak ik regelmatig foto’s en filmpjes van je hond. Deze zet ik op mijn Facebook-pagina. En als je nieuwsgierig bent hoe het gaat, mag je natuurlijk altijd even een WhatsApp-berichtje sturen!

Fleur
Hondenservice In Contact
Hondenservice In Contact Dagopvang

Puppy's

Je pup is al welkom in mijn dagopvang als hij 8 weken oud is. Op die leeftijd heeft je pup nog niet alle inentingen gehad, maar alle andere honden die de dag- of logeeropvang bezoeken, zijn wel ingeënt. De inentingsgraad is dus erg hoog. Daarom is mijn opvang dus veiliger voor je pup dan een gemiddeld uitlaatveldje.

Ook jouw pup krijgt zijn eigen dagindeling op maat. Ik zorg voor genoeg rust om te eten, slapen/verwerken en groeien. Je pup verblijft in de terrastuin met mijn eigen rustige, stabiele volwassen honden of met enkele andere geschikte honden, zodat hij positieve ervaringen opdoet met soortgenoten. Je pup blijft in de terrastuin totdat hij eraan toe is om stap voor stap op zijn eigen tempo mee te gaan in de groep op de speelweide.

Je bent van harte welkom om van tevoren een keer te komen kijken naar de huiskamers en de speelweiden. Bel of mail me gerust of vul direct het reserveringsformulier in, dan plannen we samen een geheel vrijblijvend intakegesprek.

Dagindeling

De dag begint met het brengen van je hond, dit is meestal tussen 7.00 uur en 8.30 uur. In de hondenhuiskamer is er tijd om nog even rustig wakker worden in een bench, mand of op de bank tot alle viervoeters gebracht zijn. Dan is het om 8.30 uur tijd om naar buiten te gaan, zodat je hond naar eigen behoefte kan genieten in de speelwei of terrastuin.

Van 11.30 uur tot 14.00 uur gaan alle honden naar binnen om in een van de hondenhuiskamers te rusten en eventueel wat te eten.

Na het rustmoment gaan alle viervoeters om 14.00 uur weer lekker naar buiten. Aan het einde van de middag, om 16.00 uur, gaan de honden naar binnen om tussen 16.30 uur en 18.30 uur weer opgehaald te worden en moe en voldaan naar huis te gaan.

Bovenstaande is de basisdagindeling. Ik houd rekening met de behoefte per hond, meer rust kan altijd. Ook speel ik in op de weersomstandigheden. Bij slecht weer en kou gaan de honden minder lang naar buiten. Bij erg warm weer zijn de honden 's middags niet zo lang buiten om oververhitting te voorkomen.

Waar moet je rekening mee houden?

Hondenservice in Contact heeft een aantal gezondheidsrichtlijnen:

Titerbepaling

Bij Hondenservice in Contact is je hond van harte welkom met een geldige, door de dierenarts goed onderbouwde titerbepaling. Kennelhoest valt hier niet onder en dient wel jaarlijks te worden herhaald. Titeren kan bijvoorbeeld volgens onderstaand schema:

Pup

2 – 3 weken testen

Hond 1 jaar*

Elk jaar testen

Hond > 1 jaar**

Elke drie jaar testen

Hond > 10 jaar

Elk jaar testen

*

Laatste vaccinatie vóór 16 weken-leeftijd

**

Laatste vaccinatie op 1-jarige leeftijd

Hondenservice In Contact Dagopvang
Hondenservice In Contact Dagopvang

Entingen

Bij Hondenservice in Contact is het verplicht dat je hond is ingeënt tegen:

Driejaarlijks inenten:

Hondenziekte (CVD), hepatitis (leverontsteking, HCC), parvo (CVP)

Jaarlijks inenten:

Kennelhoest 

*

Je moet minimaal drie weken voor aanvang van het verblijf zorgen voor nieuwe of herhalingsinentingen.

*

De inenting tegen kennelhoest mag maximaal één jaar oud zijn op de laatste dag van het verblijf.

*

De inentingen tegen hondenziekte (CVD), hepatitis (leverontsteking, HCC) en parvo (CVP), mogen maximaal drie jaar oud zijn op de laatste dag van het verblijf.

Vlooien en wormen

Ik ga ervan uit dat je als eigenaar je hond, vlo- en wormvrij houdt. Mocht ik tijdens het verblijf toch wormen of vlooien aantreffen bij je hond, dan behandel ik hem direct. De kosten hiervan bereken ik aan je door.

Hondenservice In Contact Dagopvang

Tarieven

Losse dagopvang hond

€ 15,50

12-dagenkaart dagopvang

24-dagenkaart dagopvang

€ 156,-

€ 288,-

  • Drie maanden geldig vanaf de dag van aankoop.
  • Niet overdraagbaar.
  • Niet geldig op zaterdag en zondag. Daarvoor geldt het tarief voor losse dagopvang.

Een kleine impressie van de dagopvang