Logeeropvang

Logeeropvang

Ik bied kleinschalige logeeropvang aan in huiselijke sfeer. Al vanaf één nachtje is je hond van harte welkom om te komen logeren. Langer kan natuurlijk ook. 

Het welzijn van je hond staat hier altijd voorop. Ook jouw hond moet zich veilig en ontspannen voelen. Overdag is er professioneel toezicht en observeer ik de honden. Als het nodig is, zorg ik voor ondersteuning en begeleiding. Je hond krijgt binnen een vaste plek in een van de drie gezellige huiskamers die ingericht zijn met manden, dekens, banken en benches. Buiten zijn er de veilig omheinde speelweide en terrastuin waar je hond heerlijk mag vertoeven en uitwaaien. Zowel in de huiskamers als de speelweide deel ik de honden in op karakter en energieniveau. Omdat de huiskamers zich in huis bevinden is er ook ‘s avonds en ‘s nachts zicht op de honden.

Tijdens het verblijf maak ik regelmatig foto´s en filmpjes van jouw hond. Ook stuur ik je updates zodat je weet hoe het gaat.

Hondenservice In Contact Logeeropvang
Hondenservice In Contact Logeeropvang
Hondenservice In Contact Logeeropvang

Komt je hond bij mij logeren, dan mag hij zijn eigen vertrouwde voeding – en eventueel ook snacks – meenemen. Krijgt je hond diepvriesvoeding, dan is dat ook geen probleem. Geef dit wel van tevoren even aan i.v.m. de indeling en ruimte in de vriezer. Een eigen kleedje of deken mag mee, maar houd er rekening mee dat dit kapot kan gaan. Het dekentje moet ook wasbaar zijn

Het brengen van je hond(en) en de 1e keer: hoe gaat dat?

Als je je hond brengt neem ik hem van je over in de gang voor de hondenhuiskamers. Je hond kijkt je waarschijnlijk nog even na als je wegloopt, totdat je uit zicht bent. Uit ervaring weet ik dat de meeste honden zich al snel omdraaien om mee te gaan naar de hondenhuiskamer. Ik neem je hond eerst even mee naar zijn eigen plekje in een van de hondenhuiskamers, waar ik hem (eventueel met zijn eigen kleedje) installeer.

Is je hond hier voor de eerste keer dan neem ik hem eerst even alleen mee naar buiten. Dan kan hij wennen aan de omgeving en aan mij en mijn eigen honden. Daarna laat ik je hond een voor een kennis maken met de andere dag-/logeerhonden. Dit bouw ik stap voor stap op, op het eigen tempo van je hond zodat het niet te overweldigend voor hem wordt. Sommige honden lopen binnen 10 minuten in de groep alsof ze niet anders gewend zijn. Er zijn ook honden bij die iets langer de tijd nodig hebben om te wennen en die tijd krijgen ze altijd.

Je bent van harte welkom om de logeeropvang vooraf een keer te komen bekijken. Bel of mail me gerust of vul direct het reserveringsformulier in. Dan plannen we samen een geheel vrijblijvend intakegesprek

Dagritme

Tussen 6.30 uur en 7.00 uur gaan de aanwezige logés samen met mijn eigen viervoeters naar buiten.Tussen 7.00 uur en 8.30 uur krijgen ze eten en kunnen ze nog even rusten of slapen terwijl de dagopvanggasten aankomen. Als alle dagopvanggasten zijn gearriveerd draaien de logés mee in onderstaande dagindeling van de daggasten.

Om 8.30 uur is het tijd om naar buiten te gaan en naar eigen behoefte te genieten in de hondenwei of terrastuin.

Van 11.30 uur tot 14.00 uur gaan alle honden naar binnen om in een van de hondenhuiskamers te rusten en eventueel wat te eten.

Na het rustmoment gaan alle viervoeters om 14.00 uur weer lekker naar buiten. Aan het einde van de middag, om 16.00 uur, gaan ze weer naar binnen. Tussen 16.30 uur en 18.30 uur worden de daggasten opgehaald en krijgen de logés de tijd om te eten.

Na het eten kunnen zij in alle rust bijkomen van de dag. ‘s Avonds voor het slapen gaan, gaan ze nog even kort naar buiten.

Bovenstaande is de basisdagindeling. Ik houd rekening met de behoefte per hond, meer rust kan altijd. Ook speel ik in op de weersomstandigheden. Bij slecht weer en kou gaan de honden minder lang naar buiten. Bij erg warm weer zijn de honden 's middags niet zo lang buiten om oververhitting te voorkomen.

Waar moet je rekening mee houden?

Hondenservice in Contact heeft een aantal gezondheidsrichtlijnen:

Titerbepaling

Bij Hondenservice in Contact is je hond van harte welkom met een geldige, door de dierenarts goed onderbouwde titerbepaling . Kennelhoest valt hier niet onder en dient wel jaarlijks te worden herhaald. Titeren kan bijvoorbeeld volgens onderstaand schema:

Pup

2 – 3 weken testen

Hond 1 jaar*

Elk jaar testen

Hond > 1 jaar**

Elke 3 jaar testen

Hond > 10 jaar

Elk jaar testen

*

Laatste vaccinatie vóór 16 weken

**

Laatste vaccinatie op 1-jarige leeftijd

Hondenservice In Contact Logeeropvang
Hondenservice In Contact Logeeropvang

Entingen

Bij Hondenservice in Contact is het verplicht dat je hond is ingeënt tegen:

Driejaarlijks inenten:

Hondenziekte (CVD), hepatitis (leverontsteking, HCC), parvo (CVP)

Jaarlijks inenten:

Kennelhoest 

*

Je moet minimaal drie weten voor aanvang van het verblijf zorgen voor nieuwe of herhalingsinentingen.

*

De inenting tegen kennelhoest mag maximaal 1 jaar oud zijn op de laatste dag van het verblijf.

*

De inentingen tegen hondenziekte (CVD), hepatitis (leverontsteking, HCC) en parvo (CVP), mogen maximaal drie jaar oud zijn op de laatste dag van het verblijf.

Vlooien en wormen

Ik ga ervan uit dat je als eigenaar je hond, vlo- en wormvrij houdt. Mocht ik tijdens het verblijf toch wormen of vlooien aantreffen bij je hond, dan behandel ik hem direct. De kosten hiervan bereken ik aan je door.

Hondenservice In Contact Logeeropvang

Tarieven

Maandag t/m zondag: 1e hond € 17,50 per dag.

2e hond € 16,00 per dag.       3e hond € 15,00 per dag.

Dag van ophalen: Om 13:00 of eerder € 10,00 per dag.

Een kleine impressie van de logeeropvang.