Team

Even voorstellen

Team Hondenservice in Contact heeft een unieke samenstelling. Het wordt namelijk grotendeels gevormd door honden. In het team zitten ikzelf – Mariette Schuurmans – en mijn drie honden: Lumo, Fleur en Aroa. Met hen werk ik intensief samen om alle gasthonden zo goed mogelijk te kunnen bieden wat ze nodig hebben.

Over mij

Het diepgewortelde contact met dieren, en met name honden, is er bij mij altijd al geweest. Vanaf mijn jeugd was ik al omringd door mijn zes eigen trouwe maatjes op vier poten. Toen was ik al gefascineerd door de individuen die zij waren. Door zowel mijn herplaatser als mijn pups heb ik toen al heel veel ervaringen opgedaan. Voor mij was het vanzelfsprekend om van mijn passie mijn werk te maken met de opleiding dierenhouder (Manager Dierverzorging) bij Helicon Opleidingen in Nijmegen. Naast mijn diploma heb ik ook mijn certificaat Kynologisch Instructeur behaald aan de Martin Gaus Academie.

Naast al mijn hondgerichte stages en vakantiewerk, ben ik tijdens mijn opleiding gaan werken als vrijwilliger bij KNGF Geleidehonden. Daarna kwam ik in dienst bij KNGF Geleidehonden en heb ik er enkele jaren gewerkt als trainer. 

Vervolgens heb ik ruim 4,5 jaar in een grootschalige dagopvang de dagelijkse zorg geregeld voor heel veel viervoeters. Daarnaast startte ik mijn eigen bedrijf en begon ik thuis met het kleinschalig opvangen van honden. Tussendoor heb ik een half jaar voor een kleinschalige hondenuitlaatservice mogen werken. Hier heb ik enorm veel geleerd over hondengedrag, individuele karakters en over specifieke individuele en groepsbegeleiding voor elke hond.

Voor mij was het duidelijk dat ik iedere hond als individu wil kunnen begeleiden. Dat is wat ik in mijn eigen kleinschalige opvang en bij de uitlaatservice al deed. Vanaf april 2019 richt ik mij hier volledig op. Dagelijks vanuit mijn hart werken met alle ruimte voor ieder individueel karakter. En het welzijn van de honden staat altijd op 1. Dit is voor mij iedere dag weer een droom die uitkomt.

Groet, Mariette

Over mijn viervoeters

Lumo 2016 w

Lumo

Mastin Espanol-kruising, reu van 4 jaar oud. Hij beheerst de hondentaal uitstekend en voelt zowel honden als mensen feilloos aan. Met zijn zeer evenwichtige aard kalmeert, steunt en begeleidt hij onze bezoekers op 4 poten individueel. Daarnaast bewaart hij ook het evenwicht in de groep in zijn geheel. Dit doet hij door met zijn lichaamstaal en uitstraling precies op de juiste momenten te reageren. Honden met druk gedrag worden rustiger, honden met spanningen ontspannen meer, en teruggetrokken honden durven wat uit hun schulp te komen.

Aroa 10-11-19 (22)w

Aroa

Mastin Espanol, teef van 6 maanden oud. Met een rustig, zachtaardig, waakzaam karakter is ze de nieuwe aanvulling van team Hondenservice in Contact. Ze is nu nog een echte pup, dus ze zal nog zeker verder groeien en zich ontwikkelen. Ze heeft in ieder geval een groot talent voor het lezen en aanvoelen van honden en mensen en laat nu al zien dat ze daardoor van nature weet hoe ze moet reageren op verschillende individuen.

Fleur

Labrador retriever, teef van 13 jaar oud. Ze is een stabiele, inmiddels rustige, maar zeker nog fitte aanvulling in de groep. Fleur wandelt veel met mij mee in de wei en laat andere honden zien dat ze bij mij terechtkunnen voor steun of natuurlijk gewoon voor een aai. Daarnaast struint ze heerlijk ongestoord rond in de groep en is hierin een voorbeeld voor andere viervoeters, namelijk dat je als hond niet altijd iets moet met andere soortgenoten. Zo nu en dan maakt ze een spelboog en trekt ze een sprintje. Of ze gooit haar charmes in de strijd als ze een jonge reu wel erg leuk vindt.

Fleur 25-10-19 w